Jaymeissengalapagos.reismee.nl

Happy Birthday

Hoi allemaal,

Even weer een update van de laatste paar dagen, ik hoop dat ik het vol blijf houden en niet zoals Phy dingen moet gaan schrijven wat al heel lang terug was (Washington? Sorry Phy haha, but I love you for that) Maargoed waar was ik gebleven? Nadat ik die middag even lekker thuis had gezeten, en uit de zon (Want tussen 10 en 4 is het echt bloody hot) zijn we heerlijk gaan zwemmen bij het strand, wat op zo'n laten we zeggen 50 meter afstand ligt, het water was echt superwarm en de zon was al wat minder sterk, Eva heeft met ons geoefend met zwemmen, het was heel grappig want ze heeft een heel klein roze brilletje, en ze heeft net geleerd hoe ze naar ons toe moet komen zwemmen zegmaar, dus dan neemt ze een hele grote hap lucht en komt ze als een klein puppie naar je toe zwemmen, met dat roze brilletje dus, heel komisch haha, maar ze leert heel snel! Het wordt hier al best vroeg donker (ongeveer 6 uur) dus daarna gingen we snel naar binnen voordat de muggen zouden komen. Lekker gegeten en een wijntje gedronken en Mathilda gekeken in het spaans! Haha, al snel daarna weer in slaap gevallen om vervolgens vroeg op te staan in de morgen (voor degene die het nog niet wisten, ik ga elke dag rond 9/10 uur naar bed, en sta om half 7 op! Wie had dat gedacht van mij he ;-)) Op naar het vliegveld om papa op te halen, ontbijt gehad in de stad (vers fruit met yoghurt, love it) en daarna weer die 42 kilometer terug gereisd, geen filmpje gemaakt, maar als we Pauline Sjeng en Britt ophalen beloof ik dat ik een filmpje ga maken, het heeft niet zo'n haast. Papa kwam aan (Zaterdag trouwens, op zijn verjaardag!!) en we hebben met z'n viertjes even wat gedronken op zijn verjaardag, Pauli moest weer gaan om haar passagiers op te halen, we zouden haar later op de avond nog zien om een feestje te vieren at home, Eva ik en pap terug naar de stad om wat boodschappen te doen. Papa had de week ervoor hele hele hele heeeele rijke australiers op zijn boot, en ze hadden echt vet veel dozen dure mooie wijnen mee aan boord, dus toen ze weggingen, hebben ze nog wat overgelaten wat mijn vader mee mocht nemen naar huis, allemaal lekkere wijnen en champagnes die je hier never nooit kunt krijgen, jullie snappen wel hoe blij hij was natuurlijk! We hebben al die dozen van boord gehaald, en naar ons huis gebracht. Toen even thuis opgefrist, en weer op naar de stad, op naar het huis (Daar gaan we zo'n iedere dag naartoe), kijken of alles goed ging, ze zijn nu het dak aan het plaatsen dus er moet veel geregeld worden. Toen we weer thuis aangekomen waren was Pauli er ook weer, en we hebben met z'n drieen een Moet & Chandon gedronken, superlekker, daarna kwamen er een paar vrienden van papa en Pauli en hebben we met z'n 7en lekker gegeten (en alle wijnen uitgeprobeerd) Hele leuke mensen en we hebben het tot laat in de avond heel gezellig gehad, een goede vriendin van papa en Puli heeft me aangeboden om Spaanse lessen te geven dus dat is hartstikke leuk, waarschijnlijk ga ik nu elke week met haar wat lessen doen, eindelijk ga ik het dus leren! De volgende dag evengoed weer vroeg op en hadden we nog een feestje, voor papa, eigenlijk een grote lunch in een mooi groot huis in de highlands, een vriend runt daar een guesthouse, en had allemaal mensen uitgenodigd voor een grote barbecue, iedereen sprak Spaans, maar gelukkig kon ik ook even met Bar praten op Whatsapp, haha, daarna werd het wel lachen, want steeds meer mensen gingen Engels praten. Een leuk feest-weekend dus, Vandaag niet zo heel veel gedaan, we hebben Eva 's morgens vroeg naar het schooltje gebracht ( Waar ze 5 dagen in de week heengaat) en daarna weer op naar boven naar het huis, fietsen mee, en we zijn weer helemaal naar beneden gecrossed, supergaaf op een mountainbike lekker in de zon, van de bergen afcrossen! Ik mag papa's fiets gebruiken in de tijd dat ik hier ben, dus dat is tenminste een ding wat ik niet hoef te missen, haha. Daarna Eva opgehaald en thuis geskyped met mama, Pauline en Marleen, haha superlachen vooral omdat we overal ergens anders in de wereld waren. (Ik zit meestal op skype rond lunchtijd hierzo dus rond 1 of 2 uur 's middags, waar het bij jullie 8 of 9 uur 's avonds is) Nu zit ik lekker even te schrijven terwijl het buiten echt kei en keihard regent, en zo naar bed. Ik ga waarschijnlijk vrijwilligers werk doen bij het Charles Darwin centre, en daar de moeder van Pauli helpen, maar er zijn genoeg andere dingen om te doen, en misschien kan ik voor geld gaan werken, maar dat weet ik nog allemaal niet, 1st mission is in ieder geval wat Spaans leren en wat meer te doen hebben dan alleen maar luieren, in de zon zitten en een beetje zwemmen, haha (Al jaloers?) Volgende keer post ik er wat meer foto's bij, maar ik heb nog niet echt de tijd gehad om ze te nemen, misschien omdat ik zelf alles al gezien heb haha, maar het is en blijft natuurlijk een unieke plek.

Groetjes!

Dann

Ahhhh Jay.
Ik ben jaloers. Hier is het echt freeeezing. Dus ik zou evht met alle liefde naar je toe komen. (:
Geniet nog even van het luieren en daarna aan de arbeid!
Love your stories.
Xxxxx

Barr

"she keeps moet & chandon, in a pretty cabinet!" hahaha queen :D daar meost ik echt even aan denken:P (killer queen btw :))
vond het wel leuk om even te whatsappen toen :D wat is dat toch handig zeg! maar goed dat ik een android heb nu dan:P anders kon t niet xD
geniet vooral van de zon! want hier is ie ook :) en hij is WARM! tegenover de sneeuw die er ligt dus. maar de gevoelstemperatuur is weer lekker laag:(

xxxxxxx

elly

ha die jay ik lees dat alles lekker gaat daar mooi weer is en alles leuk is we zijn klaar met koken dus even tyd voor je het is koud hier maar wel mooi weer faya mist je wel hoor bram gaat werken dus je moeder krijgt boerenkool met worst verder gaat alles lekker hier niet zo druk met de broodjes warm eten gaat wel nou veel liefs elly dikke kusxxx,

Jeff Kloes

toppie Jay, zo te zien zijn de wijntjes erg lekker en geniet je van alles en spaanse les altijd handig, is volgens mij naast engels 2e wereld taal. nogmaals heel veel plezier daar in de zon, hier winters, koud en een beetje wit.

Phylicia

Jayhoooo! Haha, amazing dat je dat schreef, en je hebt gelijk, want ik schreef een nieuw stukje, door jou!!!
En iedereen die dit zegt heeft gelijk; i love reading je stukjes! :D
Het is echt awesome! Het is zo koel! :D Aaaa! :D
En je moet echt koele filmpjes en foto's maken! Want wij zien niet wat jij ziet, even though dat je niet zo veel hebt gedaan to nu toe!

marleen

ja Jay! dat was gezellig over de Skype! nou wil ik natuurlijk fotoos zien en ik heb een lijste gemaakt: 1. Eva met dr brilletje 2. t huid waar ze nu wonen van binnen en buiten 3. jij met eva en Paulie en Tiddo!4. t stadje omdat we altijd alleemnaar dieren zien als we de galapagos zien 5. de boot waar Tiddo zn wijnen verstopt :-). kan dat? xxx
Hier ook lekker weer, veel olifanten en de cheetah en te veel bavianen... kus!

marleen

ps. moeilijk hoor, Nederlands...probeerde natuurlijk huis te schrijven...

Jay

Marleen! Tuurlijk, ga ik voor je doen, je moet alleen nog wachten op die foto van ons vieren en de boot want pap gaat morgen voor 2 weken weer aan boord! De rest ga ik zeker voor je doen schat!! Love

ina

ha jay, leuk om je verhalen te lezen.ik heb je bloggegevens van je moeder gekregen...en nu krijg je het druk met pauline,sjeng en britt. veel olezier met elkaar. ik kijk uit naar je vervolg op je blog. groet,ina

ina

....olezier....??ha,ha, moet natuurlijk PLEZIER zijn