Tortuga Bayyy yeah
Hey lieve luitjes, het is weer tijd voor een verhaaltje denk ik! De laatste dagen niet zo heel veel spannende dingen gedaan, inieder geval elke dag naar het huis wat nu gebouwd word, het dak zit erop, en het is supergaaaaf geworden, en het wordt natuurlijk nog veel beter als het af is! Lekker veel in de zon gelezen, en ik heb bijna al mn boeken die ik mee heb genomen al uit, gelukkig maar dat papa een grote boekenkast heeft, haha, woensdag zijn we eerst weer naar het huis gegaan, en we gaan altijd terug op de fiets, maar het regent daar heel lokaal, dus het kan een paar 100 meter verder opeens gaan regenen, zaten we daar op de fiets, klaar om naar beneden te crossen, BOEM regen, dus moesten we helaas heel voorzichtig rijden, als verzopen katten in de stad aangekomen waar de zon gewoon schijnt, haha gek is dat, daarna lekker gelunched met Claudia en Churros, 2 goede vrienden (Clau is degene die me spaans gaat leren) en naar Tortuga Bay (Tortuga is Schildpad in het Spaans) gegaan, een van de mooiste stranden van Galapagos, voordat je er heengaat moet je zo'n 2 kilometer lopen om er te komen, 2 kilometer in een omgeving vol met kaktussen en gekke plantjes, echt te gek, en dan kom je aan, echt WAUW wat een mooi strand, echt van dat witte poederzand en supermooi blauw water! Het is een bekend surfstrand dus de golven zijn ook te gek, ik moest nog wel wennen hoor, de golven zijn in vergelijking met de Nederlandse zee best wel hoog, maar ik durfte steeds verder te gaan, als jullie wat willen zien van het strand moet je even op google opzoeken: Tortuga Bay Galapagos, dan heb je een beetje een idee wat ik bedoel, ik zal er nog heel vaak heen gaan deze tijd, want het is ook heerlijk om daar naartoe te lopen, het strand waar wij aan zitten is trouwens wat grover zand, en veel kleiner, maar prima om te gaan snorkelen of zwemmen, of gewoon lekker relaxen natuurlijk. Daarna hebben we even wat gegeten in het plaatselijke ''restaurantje'', iedereen gaat hier zegmaar eten in de stad, rond een uurtje of 7, heel veel mensen lunchen eerst in de middag, een goede maaltijd, en 's avonds gewoon iets simpels, vaak worden er in de restaurantjes simpele menutjes gemaakt. We aten een gebakken banaan, maar heel anders zoals wij, het is met kaas, wel superlekker! Na zo'n dag ben je echt helemaal kapot, dus ik viel snel in een diepe slaap, om vervolgens wakker te worden met extreme keelpijn en verkoudheid, lekker dan! Haha best wel gek om verkouden te worden in een warm land, maarja, het gaat nu al een stuk beter, misschien was ik wel verkouden omdat het bij jullie sneeuwt!? Sneeuwt het echt zo hard? ik lees het overal op Facebook, sneeuw, sneeuw, sneeuw! Ik kan het me niet voorstellen eigenlijk. De volgende dag zijn we weer naar het huis gegaan, en daarna naar het stuk land in de highlands wat ook nog van papa en Pauli is, heel hoog met uitzicht over de zee en het stadje, gaaf! Papa wat getuinierd, daar beni k niet zo van (Al die beestjes) dus ik ging lekker muziek luisteren en m'n boek lezen in de zon! Vandaag ook daar geweest en ook weer op de mountaibike naar beneden gegaan (Alleen was dit wel een veel heftiger weggetje, but i made it :)) Dus dat was het zo'n beetje! Morgen gaat papa weer aan boord voor 2 weken en ben ik met Pauli, daarmee ga ik ook een boel leuke dingen doen, en misschien beginnen met mn werk bij het Charles Darwin Centre. Ik heb trouwens hier een simkaart gekregen, dus mijn nederlandse nummer werkt even niet meer, ik moet het nog opladen met geld, maar ik stuur jullie een berichtje met mijn nieuwe nummer die jullie kunnen bellen!
Keep you posted!
klinkt te gek! zal t meteen googlen Jay :-). fotoooooos lieverd, we willen fotooooooos ! xxx
Koellliejoelie! Hihi! En dat is zo koel! Misschien kan je wel leren surfen in plaats van "leren surfen" in Nederland, haha! :D Fietsen veel mensen daar trouwens? Is het normaal, zegmaar? En kan je de weg dat je fietst filmen ofzo? :D Haha.
@Phy, ja gaaf idee, alleen ik moet nog heel erg wennen aan de golven natuurlijk, en het is heus niet zo makkelijk hoor surfen, heb het een keer geprobeerd, en ik kon niet eens opstaan, haha ja dat idee van surfen in NL, we moeten het nog steeds doen vind ik! Fietsen is hier opzich vrij normaal, bijna niemand heeft een auto maar er zijn allemaal taxis en busjes, dus als je ergens naartoe moet neem je de taxi of de fiets. ik probeer de weg te filmen, maar het is best eng nog met een hand aan het stuur, want je gaat echt knetter hard haha
haaay mopskieee, klinkt heel leuk al je verhalen! geniet er lekker van!
gdm lieve nicht ja ik vertel het maar ik ben mrg jarig en dat vergeet jij natuurlijk maar verder is hier alles met de carnaval dik voorelkaar en doen wij je wel een beetje missen verder de groeten van ons allemaal en nog mooie dagen en nachten gewenst gr oudoom
bram.